voyylocuento

el broadway de casa nostra

Hi va haver un temps en què Barcelona va tenir el seu Broadway. En què en pocs metres de carrer hi podíem veure drames, circ, vodevils, obres polítiques, couplé i també costumisme català. En què el Paral·lel bullia de treatres i d’espectacles i servia de termòmetre de tot el que passava a Barcelona i al món. Un temps que comença a finals del segle XIX i al que el final de la guerra va fer baixar la persiana.

El CCCB recupera aquests dies aquella època. I ho fa amb imatges, vestuari, música i anuncis d’aleshores. Anuncis com el de “Casa Angelita” que diu: “aneu-hi que val la pena. Encara que no hi ha vaques, així que entrareu us sentireu toro. I només us costarà un duret i bon profit“. I es que el mercat del sexe tenia, a principis de segle, unes dimensions tan grans que va arribar a tenir un cert ressó internacional i era emparat legalment per l’administració.

És una exposició d’aquelles que agrada visitar perquè molts barcelonins identifiquem els racons del que va ser i els comparem amb el que en queda. On la gent gran s’ho passa especialment bé i on és un plaer sentir-los mentre passegen al nostre costat, també, entre fotografies i murals. Perquè la transformació ha estat molt gran en tots els sentits.

Queda un mes perquè s’acabi, així que la meva proposta és buscar una estona per escapar-s’hi iconèixer una mica millora aquesta història, que no és només la del Paral·lel, sinó també la dels esdeveniments polítics, socials, nacionals i internacionals de tota una època.

El Paral·lel 1894-1939: Barcelona i l’espectacle de la modernitat. CCCB. Fins al 24/02/2013. Diumenge a la tarda gratuït

Anuncios
Esta entrada fue publicada el enero 20, 2013 a las 8:02 pm. Se guardó como Uncategorized, voy a escuchar, voy a ver y etiquetado como , , , , , . Añadir a marcadores el enlace permanente. Sigue todos los comentarios aquí gracias a la fuente RSS para esta entrada.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: